Goed voorbereid aan de start

We kijken uit naar zondag 4 oktober en maken er graag samen met jou een onvergetelijke dag van. We zijn blij dat we de Urban Walk Groningen kunnen organiseren maar hebben hierbij wel jouw hulp nodig. Wij verzoeken je daarom om je aan de geldende RIVM richtlijnen te houden. Dat wil zeggen, blijf thuis als je klachten hebt, was/desinfecteer regelmatig je handen en houd afstand (ook op het parcours), niet schreeuwen of zingen en verlaat na de finish meteen het evenemententerrein. 

Lees onderstaande punten alvast door zodat je goed voorbereid naar het evenement komt.  

 

Algemene richtlijnen

 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Houd rekening met medeweggebruikers en andere deelnemers. Blijf 1,5 meter afstand houden van anderen. 
 • Volg de aanwijzingen op van onze vrijwilligers.
 • Voorkom groepsvorming bij de start, op het parcours, locaties, verzorgingsposten en de finish. 
 • Neem de geldende hygiënemaatregelen van het RIVM in acht en was / desinfecteer je handen zoveel mogelijk.
 • Niet schreeuwen of (mee)zingen

Bereid je goed voor

 • Zorg voor stevige en comfortabele wandelschoenen.
 • Mee te nemen: Een rugtas (je) voor de versnaperingen die je voor de start ontvangt
 • Mee te nemen: een pen om de vragen op je startkaart in te vullen
 • Thermosfles met koffie/thee en/of flesje water voor onderweg. Je komt voornamelijk in het eerste gedeelte van de route voldoende horeca-punten tegen waar je even kan stoppen.
 • Als je het prettig vindt om eigen handgel en/of mondkapje mee te nemen, mag dat uiteraard maar dit is niet verplicht.

Bereikbaarheid

Het evenement vindt plaats in het Noorderplantsoen. We adviseren om zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen. Aanlooproute: je kunt het evenemententerrein betreden via de Oranjesingel/Nassaulaan. Het evenemententerrein is tevens goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kijk op www.9292.nl om je reis via tram, bus of trein te plannen. Als je van buiten Groningen komt, adviseren we op met de NS te reizen. Kijk voor de meest actuele treintijden op www.ns.nl om je treinreis te plannen. Mocht het echt niet lukken om met het openbaar vervoer te komen, parkeer dan de auto in de Oranjebuurt in Groningen. We kunnen niet garanderen dat er nog een plekje vrij is op één van de parkeerplaatsen rondom het Noorderplantsoen.


Start- en finishterrein

We vragen je niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van jouw startwave op het terrein te komen om zo de drukte zoveel mogelijk te spreiden. We hebben een startprocedure opgesteld bestaande uit een aantal stappen. Lees deze alvast goed door en houd je ten alle tijden aan de geldende RIVM maatregelen. Op het start- en finishterrein is geen horeca aanwezig. Voor een koffie/thee to go kun je terecht bij Zondag (in het Noorderplantsoen) of bij Mahalo (kruising Oranjesingel/Kerklaan). 


Startprocedure bij aankomst bij het Noorderplantsoen

 1. Aanlooproute: je kunt het evenemententerrein betreden via de Oranjesingel/Nassaulaan.
 2. Op het bord bij de ingang van het terrein is zichtbaar welke startwave naar de start kan, is het nog niet jouw kleur/tijd wacht dan nog even 
 3. Desinfecteer je handen met de aanwezige handgel
 4. Houd je wandelkaart gereed voor controle
 5. Na controle van je wandelkaart ontvang je alvast je versnaperingen voor onderweg. Houd je rugtas gereed, je krijgt de versnaperingen aangereikt. Er zijn op de route geen verzorgingsposten aanwezig
 6. Startzone – ga per persoon bij de markering staan 
 7. Starten bij startsein organisatie
 8. We wensen je een fijne wandeling toe! Houd onderweg afstand van de medeweggebruikers en houd je aan de RIVM richtlijnen. 

Onderweg

Op het parcours kom je de volgende pijlen/borden tegen:

Regulier; deze pijlen geven de te lopen route aan Omleiding; in geval van drukte bij oversteekpunten/stoplichten kun je deze borden volgen voor een alternatieve oversteek. Je komt gewoon weer op de reguliere route uit. Vragen

Wegens alle maatregelen zijn de stempelposten dit jaar komen te vervallen. Je komt nu onderweg een 5-tal vragen tegen (afhankelijk van de gekozen afstand). De antwoorden vul je in op je startkaart, op vertoon van alle antwoorden ontvang je een herinnering aan de Urban Walk Groningen op de finish.


Toiletten

Er zijn dixi’s aanwezig op het start/finish terrein. Desinfecteer je handen voordat je het toilet in gaat en houd het toilet netjes voor degene die na je komt. Desinfecteer ook na het toiletgebruik je handen. Op de lange route bevinden zich op 8 KM bij Tuinwijck ook toiletten.

 

Stempel- en verzorgingsposten

Om rij-vorming op het parcours te voorkomen zijn er deze editie geen stempel- en verzorgingsposten onderweg. De stempelposten zijn vervangen door quizvragen. De vragen kom je op het parcours tegen en de antwoorden vul je in op je wandelkaart. De verzorging ontvang je deze editie voor dat je start. Op de lange route bevindt zich op 8 KM bij Tuinwijck een watertap om je (eigen meegenomen) waterfles te hervullen. Houd ook hier afstand en loop door wanneer het druk is.

 

Horeca

Op het start- en finishterrein is geen horeca aanwezig. Voor een koffie/thee to go kun je terecht bij Zondag (in het Noorderplantsoen) of bij Mahalo (kruising Oranjesingel/Kerklaan).

Op de parcourskaart zijn ook koffietips weergegeven, bij onder andere de Drie Gezusters op de Grote Markt en Paviljoen Sterrebos. Deze horecalocaties openen de deuren voor de deelnemers om hier een drankje te nuttigen op het parcours.

 

Sluitingsposten

Bij de Urban Walk loop je als deelnemer door een aantal locaties op de route. Deze locaties hebben een sluitingstijd. De volgende sluitingsposten worden op 4 oktober aangehouden, waarbij je als deelnemers voor dit tijdstip door de desbetreffende locatie moet zijn geweest. Deze tijden worden ook op de route nog aangegeven:

13.00 uur  Aa-Kerk

15.00 uur  Martiniplaza

17.00 uur  Finish Noorderplantsoen

  

Finishprocedure bij terugkomst op in het Noorderplantsoen

 • Na 11 km / 18 km zien we je terug op de finish.
 • Je ontvangt je herinnering op vertoon van een ingevulde wandelkaart. Onderweg op het parcours ben je de vragen tegengekomen.
 • We vragen je het terrein na de finish direct te verlaten.
 • Bedankt voor je deelname en tot een volgende keer!


Verzending startbewijzen

Het starbewijs (wandelkaart) ontvang je uiterlijk woensdag 30 september op het opgegeven adres bij inschrijving. Heb je op vrijdag 2 oktober nog geen startbewijs ontvangen laat dit de organisatie dan voor vrijdag 2 oktober 16.00 uur weten door een mail te sturen naar info@urbanwalkgroningen.nl. Je kunt dan zondag 4 oktober een nieuw startbewijs ophalen (op vertoon van je inschrijving op je telefoon) bij een van onze infomedewerkers die rondlopen op het evenemententerrein. Zij zijn te herkennen aan een oranje vlaggetje.

* Heb je een adres buiten Nederland opgegeven bij je inschrijving dan wordt je startbewijs niet thuisgestuurd. Deze kun je ophalen bij een van onze infomedewerkers die rondlopen op het evenemententerrein. Zij zijn te herkennen aan een oranje vlaggetje.