De stad Groningen krijgt nu ook een Urban Walk!

images
Urban Walk Groningen
De deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 11 en 18 km. De start- en finish locatie zullen in de nabijheid van de binnenstad van Groningen liggen. Deelnemers ontvangen naast een stempelkaart en verzorging onderweg ook een uniek aandenken aan de mooie wandeltocht.
Nieuw evenement speciaal voor wandelaars
“Tijdens de organisatie van de KLM Urban Trail Groningen werden we steeds vaker benaderd door wandelaars. Het concept sprak hen aan, maar zij konden of wilden niet hardlopen. Omdat het aantal vragen van wandelaars maar bleef toenemen, hebben we besloten om een uniek evenement speciaal voor wandelaars te gaan creëren. Zo is de eerste Urban Walk Groningen ontstaan. Hopelijk slaat het concept zo goed aan dat op 10 mei een nieuwe traditie wordt geboren.” aldus Michelle Mencke, namens Golazo Noord Nederland verantwoordelijk voor het evenement
Urban Walk Series
Het evenement wordt onderdeel van de Urban Walk Serie, een reeks van vijf wandelevenementen in en door Breda, Den Haag, Haarlem, Groningen en Utrecht. Met deze wandeltochten verken je de mooiste plekken van Nederland te voet. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen de wandelaars onbezorgd genieten van al het moois dat deze steden te bieden hebben.
We Are Walking
Wandelen is de meest toegankelijke sport ter wereld. Het is de makkelijkste manier om samen met familie en vrienden te bewegen. Golazo is vorig jaar begonnen met het organiseren van de Nature Walk Groningen. In zeer korte tijd schreven 500 wandelaars zich in. Ook dit jaar zal er eind oktober 2020 een tweede editie plaatsvinden.
We Are Walking bundelt alle wandelevenementen van Golazo in Nederland. Het aanbod is zeer divers en bestaat uit Nature-, Urban- en Night Walks. Of je nu liever in de stad, de heuvels of de natuur wandelt. We Are Walking biedt voor ieder wat wils. Groningen past uitstekend in het rijtje en daarom vindt dit jaar de eerste Urban Walk Groningen plaats.
Inschrijven
Inschrijven kan vanaf vandaag op www.urbanwalkgroningen.nl/inschrijven. Wandelaars krijgen de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 11 of 18 km. Deelnemers vertrekken in zogenaamde startwaves om 08:30 uur (18km), 09:00 uur (18km), 10:00 uur (11km) en 10:30 uur (11km).