Urban Walk Groningen gaat zondag niet door vanwege aangescherpte beperkende overheidsmaatregelen

images

De Urban Walk Groningen gaat komende zondag, 4 oktober, niet door. De zeer recentelijke en aangescherpte beperkende overheidsmaatregelen zijn te ingrijpend en geven ons te weinig tijd om de nodige aanpassingen door te voeren, zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan het mooie concept van de Urban Walk Series.   

Dit besluit is genomen na lang en uitvoerig overleg met de gemeente Groningen. Ondanks dat alle betrokken partijen zich de afgelopen dagen hebben ingezet om de Urban Walk Groningen volgens de aangescherpte richtlijnen te organiseren, zijn er op korte termijn te veel organisatorische aanpassingen nodig om te voldoen aan de nieuwe gestelde eisen.

“De beslissing valt ons heel zwaar. Als organisatie hadden we de voorbereidingen getroffen om de Urban Walk Groningen op een verantwoorde manier te organiseren en de deelnemers een unieke beleving te bezorgen. Er waren uitgebreide maatregelen genomen voor een veilige en gezellige wandeltocht. Voor onze deelnemers is nu het extra zuur dat we op het laatste moment het evenement hebben moeten afgelasten.”, aldus de organisatie van de Urban Walk Groningen.

De startbewijzen blijven geldig voor de editie van 2021. De deelnemers die zich hebben ingeschreven, ontvangen hierover persoonlijk bericht.