Wandelaars ontdekken Groningen tijdens eerste editie Urban Walk Groningen

images

Ruim 2200 enthousiaste deelnemers maakten zich op zondag 21 november klaar voor de aftrap van de eerste editie van de Urban Walk Groningen. Vanuit het Stadspark vertrokken de deelnemers in verschillende startwaves om de Groningse stad al wandelend te verkennen.

Op deze prachtige herfstochtend verzamelden de wandelaars zich in kleine groepen in het Stadspark, omringd door sfeervolle muziek en koffiepunten. De deelnemers gingen in verschillende waves van start om Groningen te ontdekken. Tijdens deze eerste editie van de Urban Walk Groningen konden de deelnemers kiezen uit twee afstanden; een route van 11 km en een lange route van 18 km.

Het parcours liep langs kenmerkende locaties en highlights in de Martinistad, waaronder SKSG Poolster, Provinciehuis Groningen en Het Harmoniegebouw. Deelnemers die kozen voor de 11 km route kwamen ook langs de Puddingfabriek en het Jozef Israel Standbeeld. De lange route van 18 km bood een kijkje in de Volkstuinen Tuinwijck en de Mediacentrale. Onderweg konden de wandelaars genieten van verschillende muzikale acts.

Om de Urban Walk pin bij de finish in ontvangst te kunnen nemen, dienden de deelnemers een stempel op te halen bij verschillende stempelposten op de route. Deze posten bevonden zich bij Provinciehuis Groningen en de studentenvereniging RKSV Albertus Magnus. Voor de lange route van 18 km werden de wandelaars ook langs de locatie Volkstuinen Tuinwijck geleid om een stempel in ontvangst te nemen.

De organisatie is erg te spreken over de eerste editie van de Urban Walk Groningen: “Wij blikken terug op een prachtige eerste editie, waarbij de deelnemers konden genieten van de unieke highlights die Groningen te bieden heeft. Wij willen alle deelnemers en vrijwilligers bedanken voor deze fantastische dag”, aldus Johan Meijer, organisator Urban Walk Groningen.

Urban Walk Series
De Urban Walk Groningen is onderdeel van de Urban Walk Series. Deze serie bestaat uit een reeks van wandelevenementen in onder andere Groningen, Rotterdam, Utrecht, Breda en Haarlem. Tijdens deze walk verkennen de wandelaars de stad per voet, waarbij de deelnemers genieten van een combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap.