Gezellige tweede editie Urban Walk Groningen

images

Op zondag 22 mei 2022 vond de tweede editie van de Urban Walk Groningen plaats. Ten opzichte van de eerste editie in het najaar van 2021, was er een compleet nieuwe route met verrassende hoogtepunten uitgezet. De deelnemers konden op deze zonnige dag kiezen tussen een route van 11 km en een lange route van 18 km.

 

 

De sfeer zat er al vroeg in bij de start in het Stadspark. Na het ophalen van de wandelkaarten kon er in de zon genoten worden van de Bluesmuziek. De wandelaars van de 18 km route begonnen al eerste aan hun wandeltocht, de 11 km volgde later in de ochtend. Bij beide routes stond een bezoek aan het imposante gebouw van de Nederlandse Gasunie als eerste locatie op de route. Hier werd de bijzondere organische architectuur bewonderd.


De wandelaars op de 18 km vervolgden hun weg richting ATV Piccardthof, waar de tuinen in bloei stonden. Via de bijzondere Straatkamers werd er een bezoek gebracht aan het Leonardo Hotel. De eerste stempelpost bevond zich bij het Paviljoen Aanpak Ring Zuid waar er toelichting werd gegeven over dit project. Na de zestig vogelhuisjes in de Grunobuurt voegden de wandelaars zich weer samen met de deelnemers op de 11 km route.

 

Bij de Groninger Archieven kon er een kijkje genomen worden in de historie van de provincie. Dit werd gevolgd door een kort bezoek aan het authentieke Der AA-theater. Tijd voor het bekijken van een voorstelling was er echter niet, de wandelaars hadden nog vele kilometers voor de boeg.

 

Ook het bezoek aan de Statenzaal van het Provinciehuis werd door de deelnemers goed ontvangen. Na een korte stop met koffie en muziek vervolgde de wandeling via diverse informatiepunten zoals het Sikkenpoortje, Watertoren West en Boomgaard Kostverloren. De laatste stempelpost bevond zich bij Knol’s Koek. Hier vielen de traditionele Groninger Koeken goed in de smaak.

 

Naast de info- en locatieborden die de wandelaars de weg wezen, konden de wandelaars ook de qr-codes op de borden scannen. Via de audiotour werden er extra informatie, verhalen en (historische) feiten gedeeld. Het was een gezellige dag, dit kwam mede door het zonnige weer. Onderweg werden de deelnemers verrast met muziek, gezellige koffiepunten en versnaperingen. Na afloop ontving iedereen de welverdiende Urban Walk pin ter herinnering aan deze prachtige wandeltocht door Groningen.

We are walking

De Urban Walk Groningen is onderdeel van de Urban Walk Series. Dit is een reeks van wandelevenementen in 6 steden. Na Haarlem, Den Haag en Groningen staan Rotterdam, Breda en Utrecht dit najaar op de kalender. Inschrijven is binnenkort mogelijk voor deze wandeltochten. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat deze steden te bieden hebben. Kijk op www.wearewalking.nl voor een volledig overzicht van alle komende Urban Walks en andere wandeltochten in 2022.