De Urban Walk Groningen 2023 heeft weer unieke highlights op een vernieuwde route

images

Op zondag 21 mei vindt de derde editie van de Urban Walk Groningen plaats. De vernieuwde route is bekend met vele unieke highlights die je niet mag missen! Er zijn weer twee mooie routes uitgestippeld voor de korte en lange afstand die je langs de mooiste plekjes van Groningen brengt. Laat je ook meenemen op deze gezellige wandeltocht door de Martinistad.

Forum Groningen

Het Forum is een toegankelijke ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Zeven dagen per week is het dé plek om weg te dromen bij een film, mee te denken bij een talkshow, een expositie te bezoeken, je laptop open te klappen, een cursus te volgen of je tijdens je ronde door het gebouw te laten verrassen door de leukste events. Het is een opvallend gebouw met scherpe lijnen die als een moderne monolith afsteekt tegen de historische binnenstad. Deze moét je gezien hebben tijdens de Urban Walk Groningen!

De Oude Hortus

Het voormalige Hortus Botanicus van de Rijksuniversiteit Groningen ligt tussen de Grote Rozenstraat en Grote Kruisstraat. De tuin is aan het begin van de 17e eeuw als kruidentuin aangelegd maar is in 1966 verhuist naar het landgoed De Wolf in Haren. De gebouwen rondom de tuin zijn nog steeds in gebruik bij de universiteit en is dus te bezoeken tijdens de Urban Walk.

De Woldring

De Woldring Locatie is een bijzonder project waar op gebied van duurzaamheid en innovatie veel te bewonderen is. Het is een gebouw om te wonen, werken, sporten en recreëren. Een unieke plek om in Groningen te wonen aangezien je snel in het midden van het centrum bent. Het complex bevat woningen, een fitness, winkels en het heeft een binnenplaats waar bewoners met elkaar kunnen genieten van het bijzondere gebouw.

Energy Academy Europe

De Energy Academy Europe is het duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland. Het unieke ontwerp toont aan hoe een gebouw optimaal gebruik kan maken van de natuurelementen aarde, water, lucht en zonlicht als primaire energiebron. In het gebouw bevindt zich de New Energy Academy, het buitenschoolse programma van Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool die leerlingen in staat stellen om de energieprofessional te worden die de wereld nodig heeft. Een bijzonder gebouw dat je zeker niet aan je voorbij moet laten gaan tijdens de Urban Walk Groningen!

Baxbier

De Baxbier brouwerij is dé plek om een lekker koud biertje te drinken. Baxbier Brewery werd in 2014 opgericht door twee wielervrienden die in 2016 hun eigen brouwerij opende. Inmiddels is hun bier (inter)nationaal verkrijgbaar en in de prijzen gevallen. Een jong, enthousiast team van 21 man is elke dag bezig om innovatieve bieren te ontwikkelen, vaak met veel hop of een leuke twist. Ook is er een Proeflokaal waar je heerlijk kunt eten, aan het water kunt zitten en waar veel evenementen georganiseerd worden. Kortom, dé plek waar je optimaal kunt genieten en waar je zeker na de Urban Walk nog een keer langs moet komen!

Dit is maar een kleine greep van de locaties. In totaal wandel je langs 15 bijzondere locaties tijdens de Urban Walk Groningen. Ontdek ze ook op deze unieke wandeltocht!

Bekijk de routekaart hier.

Klik hier om je direct in te schrijven.