Highlights langs de route

De volledig uitgestippelde parcoursen, van circa 11 km en 18 km, bestaan uit een mix van cultuur, architectuur en nog niet ontdekte pareltjes van de stad.

Bekijk hieronder welke highlights er onderdeel zijn van de route op 22 mei 2022. 

Onderstaande informatie heeft betrekking tot de Urban Walk Groningen op 22 mei.

Parcourskaart

 

Bekijk hier de routes van de 11 km en 18 km en de highlights die je tijdens de Urban Walk Groningen bezoekt. 

Download de parcourskaart (pdf).

Start: Het Stadspark

De Urban Walk Groningen start in het Stadspark.

N.V. Nederlandse Gasunie

De ‘Aperots’, het hoofdkantoor van Gasunie bij het Stadspark in Groningen, wordt wel het mooiste gebouw van Nederland genoemd. Met zijn typische architectuur een sprekend voorbeeld van ‘organisch bouwen’. Het markante gebouw is ontworpen door architectenbureau Alberts & Van Huut en is sinds de opening in 1994 door voormalig koningin Beatrix de thuishaven van gasinfrastructuur bedrijf Gasunie.

Paviljoen Ring Zuid

Paviljoen Ring Zuid is het visitekaartje van het project Aanpak Ring Zuid. In dit informatiecentrum aan de Muntinglaan is van alles te vinden over de ombouw van de zuidelijke ringweg. Maak extra meters rond de maquette van het project en bekijk impressies, films en animaties van het grootste bouwproject in Noord-Nederland. Let ook op de bijzondere inrichting van het paviljoen, een ontwerp van studenten van Academie Minerva van de Hanzehogeschool.

Knol's Koek

Nog altijd bakken wij de Groninger koeken zoals mij grootvader Egge Knol in 1923 mee begon.

En worden de koeken gretig afgenomen in Stad en Ommelanden en de rest van Nederland.

ATV Piccardthof

Opgericht in 1942 door de heer Piccardt, maar nog steeds springlevend. De Piccardthof is een van de toonaangevende volkstuincomplexen van Nederland.

Gewaardeerd door onze bijdrage aan een duurzame en ecologische microsamenleving. Tuinieren ons in het bloed!

Provinciehuis Groningen

In de historische statenzaal van het Provinciehuis wordt al sinds 1602 vergaderd door de Provinciale Staten. Je kijkt je ogen uit in deze unieke locatie door onder andere de glas-in-loodramen en schilderijen.

Leonardo Hotel

Er zijn maar weinig hotels in Groningen die er uitzien als een architectonisch wonder en tegelijkertijd gemak en comfort bieden, maar het Leonardo Hotel Groningen is er een van. Het hotel is gevestigd in het La Liberté gebouw dat ontworpen is door de bekende architect Dominique Perrault. De buitenkant van het hotel is bedekt met spiegels die het steeds een ander aanzicht geven als de lichtinval verandert. Het gebouw is heel imposant en bepalend voor de skyline van de stad. Als je in het hotel logeert, verblijf je dus meteen in een echt herkenningspunt van Groningen.

Der Aa-Theater

Der Aa-theather is een prachtig, authentiek lijst-theater in hartje Groningen. Hier vind je vele toneel-, muziek- en dansvoorstellingen.

Groninger Archieven

De Groninger Archieven beheert archieven en collecties van de elfde tot en met de eenentwintigste eeuw. De archiefdienst fungeert in formele zin als Rijksarchief in de provincie Groningen en als Gemeentearchief van de gemeente Groningen.