Highlights langs de route

De routes van de 11 km en 18 km van de Urban Walk Groningen worden mede in overleg met de Gemeente Groningen nog vormgegeven. De routes bestaan uit een mix van cultuur, architectuur en nog niet ontdekte pareltjes van de stad. De locaties op de routes van de Urban Walk Groningen worden op deze pagina en in het Facebook-evenement stap voor stap bekendgemaakt. 

Start en finish: Het Noorderplantsoen

De Urban Walk Groningen heeft een nieuwe start,- en finishlocatie. In de 17e eeuw werden hier de verdedigingwallen van de stad gebouwd. Tegenwoordig is dit mooie park een geliefde ontmoetingsplek voor jong en oud. Het prachtige Noorderplantspen is op 4 oktober het start en finishgebied van de Urban Walk Groningen. 

De Drie Gezusters

Groningen en De Drie Gezusters zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gelegen in het stadshart van Groningen kun je wel stellen dat De Drie Gezusters sinds de jaren 70 hét Grand Café van Groningen is. Zowel binnen in het sfeervol ingerichte Grand Café als buiten op het verwarmde terras is het mogelijk om gezellig en intiem met elkaar te genieten van koffie- en theespecialiteiten, lunch, diner en een lekkere borrel! De historie van De Drie Gezusters is overal zichtbaar, met Boutique Hotel De Doelen als oudste hotel van de stad, het prachtige glas-in-lood-plafond waarvoor wekelijks nog mensen speciaal voor naar binnen komen, of de grote vleugel die op zaterdagavonden door een pianist wordt bespeeld. Kortom: het perfecte decor voor de Urban Walk.

MartiniPlaza Groningen

MartiniPlaza in Groningen is de grootste evenementenlocatie van Noord Nederland voor theatervoorstellingen, congressen, beurzen, entertainment, topsport en vergaderingen. De combinatie van gastvrijheid, een eigen catering service en onze multifunctionaliteit maakt MartiniPlaza geschikt voor zowel zakelijke bijeenkomsten als publieksevenementen.

Provinciehuis Groningen

Het monumentale provinciehuis aan het Martinikerkhof heeft een Statenzaal waarin Provinciale Staten al meer dan vier eeuwen vergaderen. Dit is uniek in Nederland want in geen andere provincie wordt al zo lang in dezelfde zaal vergaderd. In de Statenzaal zijn mooie schilderijen en historische glas-in-loodramen te zien. Het oudste gedeelte van het provinciehuis werd in de 15e eeuw gebouwd. Tot 1594 was hier de Latijnse school, de Sint Maartensschool, gevestigd.